Donaris 930 x 122

gratuite

Românii vor avea acces la noi medicamente gratuite și compensate

Vești bune pentru români! Ministerul Sănătății a extins lista de medicamente gratuite și compensate, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

Citiți și: Noi servicii medicale gratuite!

A fost aprobată decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică.

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom).

Citiți și: 200.000 DE MĂȘTI PENTRU ELEVII DIN PITEȘTI

De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar.

“Continuăm creșterea accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an pentru pacienții cu boli cronice grave“ a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 aprilie 2022.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90