SMART KIDS 930X122

Spitalul Județean de Urgență Pitești

Anunț din partea Spitalului Județean de Urgență Pitești

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești va continua să funcționeze zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

De la deschidere, 121 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, au fost evaluate la acest centru.

„Chiar dacă se înregistrează o diminuare a numărului de persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2, Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital, va continua să funcționeze zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00, în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești.

Citiți și: Poți să faci RMN gratuit la Spitalul Județean

Coordonat de doamna doctor Constantin Camelia, acest centru este destinat pacienților cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie.

121 de persoane au fost evaluate clinic

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești- 21 ianuarie 2022 – și până la finalul lunii februarie, 121 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.

Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe. În urma evaluării, 14 pacienți au fost internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat.

Scăderea semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19 din ultima perioadă, situație înregistrată la nivel national, a determinat și diminuarea numărului de persoane care s-au adresat Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul SJU Pitești.

6 pacienți în primele zile ale lunii martie

Astfel, în primele 11 zile ale lunii martie, 6 pacienți cu vârste cuprinse între 64 și 81 de ani s-au prezentat la Centru. Doi au apelat la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, iar ceilalți 4 au ajuns cu mijloace proprii. În perioada 11-20 martie nu au mai fost înregistrate persoane cu teste ale căror rezultate să indice prezența virusului SARS CoV – 2 care să solicite investigații în cadrul Centrului și tratament la domiciliu. După o pauză de zece zile, ieri, 21 martie, un argeșean s-a prezentat la Centru.

Reamintim că pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.”, transmite Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, într-un comunicat de presă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90