Donaris 930 x 122

asigurari

Anunț important pentru șoferii cu polițe RCA la această companie!

Anunț important pentru șoferii cu polițe RCA la această companie!

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Chiar dacă Euroins se află acum în procedură de faliment, polițele emise anterior declanșării acestei proceduri continuă să fie valabile.

Șoferii le mai pot folosi până cel târziu pe 8 septembrie, conform avocatnet.ro.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Asta înseamnă că ele sunt valabile inclusiv la ieșirea din țară.

Pentru eventualitatea unui control în afara granițelor, important este ca polița RCA să fie valabilă, nefiind relevant pentru organul străin că asiguratorul a intrat într-o procedură de faliment, atâta timp cât polițele sunt încă valabile.

După 8 septembrie însă, șoferii ar trebui să poată prezenta o altă poliță de asigurare.

Anunț important pentru șoferii cu polițe RCA la această companie!

Bine de știut, în acest context, că nu are importanță că șoferul nu este proprietarul mașinii –  „personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.)”.

„La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original.

La controlul de frontieră este verificată valabilitatea și autenticitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original”, precizează Poliția de Frontieră.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv/antena3.ro

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

7 comentarii

  • Lupu Dumitru spune:

    cum pot recupera suma de bani de la euroins,pe o polita valabila pana in martie 2024?

  • Petre Siboiu spune:

    Și eu am poliță la Euroins valabilă până la data de 10 martie 2024 . Dacă sunt nevoit să închei o altă asigurare începând cu data de 9 septembrie 2023 , care este procedura de recuperare a banilor pentru perioada rămasă până la expirarea poliței la Euroins ?

  • Ghita Mihai spune:

    Etapele ce trebuie parcurse pentru denunțarea polițelor RCA şi recuperarea banilor:
    Se trimite o notificare de reziliere la Euroins SA pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro. Email-ul prin care se solicită rezilierea contractului de asigurare RCA trebuie să conţină obligatoriu seria şi numărul poliţei RCA, o copie CI/BI a asiguratului persoană fizică sau împuternicire în cazul asiguraților persoane juridice. Mai jos, găsiţi un model de cerere pt. denunţare poliţă RCA Euroins.
    Se transmite la Fondul de Garantare a Asiguraţilor – FGA, o cerere de restituire, completând online formularul dedicat de pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă RCA – http://www.fgaromania.ro. Solicitarea respectivă trebuie să fie însoţită de următoarele documente:
    Copie act identitate;
    Copie poliță de asigurare;
    Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
    Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;
    Fondul de Garantare a Asiguraţilor – FGA înregistrează cererile de plată şi le analizează în ordinea primirii şi înregistrării.
    Model de cerere pentru denunţare poliţă RCA Euroins
    „Subsemnatul …, CNP …, domiciliat în …, asigurat prin poliţa seria …, nr. …, cu valabilitate de la …, până la …, emisă de EUROINS SA, pentru care am achitat prima de asigurare în valoare de … RON, denunţ contractul de asigurare încheiat cu societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA și vă rog sa anulați polița RCA seria …, nr. … cu valabilitate de la …, până la …, eliberată pentru autoturismul cu nr. … în vederea recuperării sumei aferente.
Ataşez prezentei copia CI şi copie RCA.”

  • Cocos Mihai spune:

    Mi-ați închis asigurarea am plătit depozitul 200de lire la doua săptămâni miti luat după cont 120 de lire și după STI închisoare dece ?

  • Cocos Mihai spune:

    Mi-ați închis asigurarea

  • Furtună Dorin spune:

    Societățile de asigurare nu m-au obligat să am asigurare RCA. Statul prin legile lui mă obligă să am asigurare RCA și tot statul mi-a adus și recomandat să să mă asigur la aceste societăți. Urmare a falimentului unei societăți avizate de stat, de ce trebuie să pierd timp și nervi eu? Pentru ce avem fond de garantare? De ce nu-și asumă statul obligațiile până la expirarea poliței RCA?
    Anul câte o societate de asigurari dă faliment, ce garanții am că urmatoarea societate la care voi face asigurare RCA nu v-a da faliment?
    Cât timp își mai bate joc de noi românii guvernanții acestui stat?

  • Petrișor Vălu spune:

    Câți ani va dura analiza dosarelor și restituirea banilor ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3