930×122 CUMPANA 5

activitati miniere ilegale

Argeş: Activităţi miniere ilegale stopate de poliţişti

În ziua de 20 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, (șase acte materiale), conform art. 57 din Legea 85/2003.

Citiți și: Video – Un ”polițist”, sufletul petrecerii. Maneliștii i-au cântat la masă

Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, din Albeștii de Argeș, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în aceeași localitate, în perioadele ianuarie – februarie 2020, în luna aprilie 2020 și în data de 21 ianuarie 2021, ar fi excavat nisip și pietriș, fără a deține permis sau licență eliberate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, dintr-un număr de trei amplasamentele, situate în extravilanul comunei Albeștii de Argeș, în extravilanul comunei Ciofrângeni, precum și din albia minoră a râului Topolog de pe raza comunei Tigveni, sub justificarea prestării de servicii lucrări de ameliorare sol.

Prejudiciul a fost stabilit la suma de peste 56.000 de lei, acesta fiind recuperate integral pe parcursul cercetărilor. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Citiți și: S-a urcat pe mașina Poliției, s-a filmat, apoi s-a lăudat pe Tik Tok

(Foto: descriptiv / Sursa foto: emaramures.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90