930×122 CAPRA 5

activitati miniere ilegale

Argeş: Activităţi miniere ilegale stopate de poliţişti

În ziua de 20 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, (șase acte materiale), conform art. 57 din Legea 85/2003.

Citiți și: Greșeala banală pentru care șoferii se aleg cu dosar penal!

Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, din Albeștii de Argeș, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în aceeași localitate, în perioadele ianuarie – februarie 2020, în luna aprilie 2020 și în data de 21 ianuarie 2021, ar fi excavat nisip și pietriș, fără a deține permis sau licență eliberate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, dintr-un număr de trei amplasamentele, situate în extravilanul comunei Albeștii de Argeș, în extravilanul comunei Ciofrângeni, precum și din albia minoră a râului Topolog de pe raza comunei Tigveni, sub justificarea prestării de servicii lucrări de ameliorare sol.

Prejudiciul a fost stabilit la suma de peste 56.000 de lei, acesta fiind recuperate integral pe parcursul cercetărilor. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Citiți și: Pericol în Pitești. Beat criță, rula pe străzi în ,,creierii nopții”

(Foto: descriptiv / Sursa foto: emaramures.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90