New Profesional Consult 930 x 122

accidente fictive

Argeș. Escrocherii de amploare! Au pus la punct un plan incredibil

Argeș. Escrocherii de amploare! Au pus la punct un plan incredibil

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Acuzațiile sunt: constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune privind asigurările, în formă continuată, în modalitatea de participație a complicității, fals în declaraţii, în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în fomă continuată şi uz de fals, în formă continuată.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Argeș. Escrocherii de amploare! Au pus la punct un plan incredibil

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alte trei persoane.

Scopul era de a obține, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societățile de asigurare – reasigurare. Solicitau și primeau plățile necesare efectuării reparaților unor autovehicule distruse, în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale.

Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeași societate service auto. Prejudiciul creat în dauna societăților de asigurare și reasigurare este de aproximativ 80.000 de euro.

Argeș. Escrocherii de amploare! Au pus la punct un plan incredibil

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite și aplicate măsuri asiguratorii.

În acest dosar, polițiștii au făcut și percheziții pe 18 ianuarie 2023.

Atunci au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pitești, Topoloveni, Poiana Lacului și Izvoru.

Au fost vizate sediul unei societăți comerciale și locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90