New Profesional Consult 930 x 122

consolidare al râul Topolog

Argeș. Investiție majoră! A fost nevoie de 20 de ani pentru începerea lucrărilor

În satul Ungureni, cătunul Răcorești, au în prezent loc lucrări de consolidare a malului râului Topolog, transmite Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Proiect de senzație la Mioveni!

Este vorba despre o investiție amplă, pentru care primele demersuri au fost începute în urmă cu aproape 20 de ani, dar care au prins contur tocmai acum.

Citiți și: Investiție uriașă la Vidraru!

În urmă cu patru ani a fost obținută finanțarea pentru consolidarea malului, prin Compania Națională de Investiții.

Consolidarea malului, care se întinde pe o lungime de aproape 300 de metri, a presupus și mutarea temporară a cursului de râu.

Lucrarea este importantă nu numai pentru că astfel casele aflate în apropiere nu se mai află în pericol de prăbușire, ci și pentru că în apropiere trece un tronson al autostrăzii Pitești-Sibiu.

Au avut loc vizite pe șantier

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a vizitat, împreună cu primarul comunei Cepari, Ciobanu Alexei-Cristian, șantierul.

Demersurile au început undeva în 1995-1996. În urmă cu patru ani, am început demersuri și eu pentru obținerea de fonduri și la Ministerul Dezvoltării și la Compania Națională de Investiții unde, în cele din urmă, am reușit să finanțăm proiectul. Timp de patru ani au cerut tot felul de notificări. Anul acesta au început, în sfârșit, lucrările.

Apa erodase foarte mult, iar malul era în mare pericol de prăbușire. Deasupra sunt case și un drum. Noi am intrat cu jumătate din drum pe proprietatea unuia dintre cetățeni. O altă casă era în pericol de prăbușire dacă nu se acționa rapid.

De asemenea, puteau fi afectate și utilitățile. În afară de consolidarea malului pe aproximativ 270 de metri, avem prins în proiect și refacerea drumului care este afectat.

Autostrada Pitești- Sibiu va trece paralel cu râul, pe partea dreaptă, în amonte. La noi în comună este prevăzută o pasarelă în Cepari-Ungureni, care asigură legătură între satul Ungureni și DJ 678A. Pasarela va trece undeva peste autostradă.” a declarat Ciobanu Alexei-Cristian, primarul comunei Cepari.

Vă felicit pentru că ați reușit performanța să obțineți acest proiect în valoare de peste un milion de lei și sper să duceți lucrarea la bun sfârșit.

Ca întotdeauna, ușa Consiliului Județean Argeș rămâne deschisă și pentru Primăria Cepari și pentru celelalte autorități locale pentru a vă oferi sprijinul necesar, desigur, în măsura posibilităților de care dispunem”, a transmis vicepreședintele CJ Argeș.

Foto: Consiliul Județean Argeș

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Iulian Baciu spune:

    Pe când și consolidarea malului „garlei” din comuna Babana!?Apa a erodat încât 1 banda de circulație pe drumul din vecinătatea acesteia a dispărut

570 pe 90 Costache