930×122 CAPRA 5

argeș mall

Argeș Mall devine realitate!

Primăria Pitești anunță că Argeș Mall trece în faza de execuție.

Citiți și: Argeș Mall, anunțul serii care schimbă tot!

Viitorul mall al orașului va fi ridicat de Prime Kapital pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu.

Citiți și: Argeș Mall, inaugurare! F-A-N-T-A-S-T-I-C!

Centrul comercial ar urma să fie gata în 2024.

Primăria Pitești transmite:

„Prime Kapital a propus, în urmă cu patru ani, la Pitești, un proiect de regenerare urbană prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din mijlocul orașului, într-un spațiu modern și atractiv.

Astăzi, 20 octombrie 2022, proiectul celei mai mari investiții private din Pitești, din ultimii 30 de ani, trece în faza de execuție!

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o necesitate de infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale care va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și  riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

Valoarea investiției este de aproximativ 102 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasaj.

De asemenea, prin relocarea activităților industriale ce se derulau în imediata vecinătate a zonei rezidențiale și a zonei protejate Lacul Prundu,  „Argeș Mall” – cum se va numi centrul comercial – va avea un rol important și în creșterea calității vieții locuitorilor, precum și în domeniul protecției mediului.

Conceptul pentru „Argeș Mall” are în propunerea de dezvoltare urbanistică 17.900 metri pătrați de spații verzi și de recreere în zona Lacului Prundu (echivalentul a 3,5 stadioane de fotbal), create pentru a oferi o oază de natură, atât pentru locuitorii Piteștiului, cât și pentru vizitatorii ocazionali.

Noul centru comercial, ce va avea o suprafață comercială închiriabilă de peste 50.000 de metri pătrați, urmează să fie finalizat în 2024.”

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Ursu spune:

    Țara arde si baba arde piaptănă……..nu ai este nimic de spus,avem de toate,este tot ce mai lipsea😉🥴🥴

  • Madalin spune:

    Indiferent de ceea ce se face și de eforturile mai mici sau mai mari pe care totuși le depun cei implicați în a construi ceva util mereu vor exista nemulțumiții prezenți pretutindeni, care comentează ca și aici cât de greșit este vezi doamne orice lucru încercat în scopul îmbunătățirea calității vieții.

    Ce bine ar fi ca toți dintre cei nemulțumiți, în loc de a arunca cu vorbe să treacă la fapte și să se implice cu intenții bune și constructive pentru binele orașului.

    La noi aprecierea obiectivă a unor intenții de a schimba ceva în bine lipsește cu desăvârșire.

  • Ograda daniel spune:

    Problema este ca de fac moduri și se inchid firme cu renume una este infintata în 1925 restul sant doar afaceri

  • Dorel spune:

    Tun imobiliar dat de patronul Alcadibo , proprietar al Complexului Hotelier Alcadibo – Centru , de mulți ani proprietar al fostei fabrici de poduri rulante . Cum ” poduri rulante ” nu se mai fac , domnul Costică se debarasează de terenul aferent fostei fabrici ” tabliere ” , probabil pentru câteva milioane bune de euro . Probabil peste ” zece milioane euro ” . Și la 10 milioane , probabil oferă un comision ” consistent ! Altfel , dl. Gentea , ar fi făcut Maal Argeș , în lunca Argeșului, care aparține primăriei ! Păi nu ???

  • Viorel spune:

    Ceaușescu a,,demolat „Piteștiul! Centrul! Valori istorice, pentru care nimeni nu a avut curajul să comenteze.Astazi ne adaptăm și nu mai convine nimic! Eu am copilărit unde astăzi este Fortuna! Atunci erau case în anii 60 până în 70 când totul s a ,,reformat”!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90