New Profesional Consult 930 x 122

contabilă primărie corbi

Argeș: O contabilă își alimenta neamurile cu banii primăriei în care lucra

Contabila Primăriei Corbi, judeţul Argeş, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Pitești pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Citiți și: DNA, oficial despre acuzațiile ce i se aduc unui cunoscut avocat din Pitești

Timp de 5 ani cât a lucrat în instituție, aceasta a creat o pagubă de 1.901.786 lei.

DNA Pitești transmite într-un comunicat de presă:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpate:

Citiți și: Pitești/Video. Ce se întâmplă cu edilul din Mioveni! Acesta a părăsit sediul DNA

GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),

– fals intelectual (106 acte materiale),

– uz de fals (106 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

– 1.515.683 lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

– 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei Groșanu Elena.

Primăria comunei Corbi, județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum și cu eventuale sume accesorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Silvano spune:

    …câtă „inocența” din partea echipei manageriale a primărie, ca timp de cinci ani contabila primăriei să fure „o pălărie” de bani și nimeni să nu bage de seamă…🤔🤔🤔🤔🐔
    Asta să i-o spuneți „lu’ mutu”…!!!!
    Știe cineva care este numele viceprimarului… ??!
    Mă întreabă un prieten…🤫

  • Marius Nicolae spune:

    Panarame de Romania….situația asta cred că o găsești la toate primăriile din patria noastră. Ce credeați că bătaia pe ciolan in politica este întâmplătoare? De 30 ani suntem furați incontinuu…acum sa vedem ce pedeapsa primește doamna…2 ani cu suspendare că deh e in cârdășie la nivel, nu avea cum să fure singura. Daca ar fi fost instituită pedeapsa capitală pentru subminarea economiei naționale ce ziceți ar mai fi furat?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3