930×122 CUMPANA 5

itm argeș

Argeş: Patroni amendaţi pentru noi reguli „matematice”. Au dat salarii mai mici decât salariul minim

ITM Argeş anunţă că, în perioada 13-17 septembrie 2021, s-a desfășurat o campanie de verificări la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcții (cod CAEN 41, 42, 43).

Citiți și: Cresc salariile bugetarilor!

Potrivit datelor furnizate de inspectori, au fost controlați 39 de angajatori și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, astfel:

-un angajator a fost sancționat contravențional în temeiul art. 261 alin.(1) lit. e) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru primirea la muncă a 2 (două) persoane pentru care nu a încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Citiți și: Argeș: Atenție, patroni! Se dau amenzi de până la 8.000 de lei!

-4 angajatori au fost sancționați contravențional în temeiul art. 260 alin.(1) lit.a) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară garantat în plată, conform prevederilor O.U.G. nr. 114/2018 cu modificările și completările ulterioare, pentru un număr de 18 salariați.

Totodată, tuturor angajatorilor controlați le-au fost înmânate și Scrisori de informare ca urmare a acțiunii de informare a angajatorilor cu privire la ,,creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și pentru preîntâmpinarea cazurilor de muncă nedeclarată”.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3