Donaris 930 x 122

itm argeș

Argeş: Patroni amendaţi pentru noi reguli „matematice”. Au dat salarii mai mici decât salariul minim

ITM Argeş anunţă că, în perioada 13-17 septembrie 2021, s-a desfășurat o campanie de verificări la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcții (cod CAEN 41, 42, 43).

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Potrivit datelor furnizate de inspectori, au fost controlați 39 de angajatori și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, astfel:

-un angajator a fost sancționat contravențional în temeiul art. 261 alin.(1) lit. e) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru primirea la muncă a 2 (două) persoane pentru care nu a încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

-4 angajatori au fost sancționați contravențional în temeiul art. 260 alin.(1) lit.a) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară garantat în plată, conform prevederilor O.U.G. nr. 114/2018 cu modificările și completările ulterioare, pentru un număr de 18 salariați.

Totodată, tuturor angajatorilor controlați le-au fost înmânate și Scrisori de informare ca urmare a acțiunii de informare a angajatorilor cu privire la ,,creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și pentru preîntâmpinarea cazurilor de muncă nedeclarată”.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3