930×122 CAPRA 5

rata de vaccinare

Argeș, pe locul 16 în topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare

În România, procesul vaccinării împotriva virusului COVID-19 este unul anevoios, iar acest lucru face ca țara noastră să fie una dintre cele mai afectate în valul patru al pandemiei.

Citiți și: Vaccinarea în județul Argeș: Pitești, în fruntea clasamentului

Marea majoritate a pacienților COVID care ajung în stare gravă la spital și au nevoie să fie intubați sunt persoane nevaccinate.

Atât criza sanitară, cât și impunerea restricțiilor la nivel național pare că i-a făcut pe oameni să aleagă drumul vaccinării. Astfel, numărul persoanelor care decid să se imunizeze a crescut în ultimul timp.

Citiți și: Rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță din Argeș

Weekend-ul trecut, în Argeș, a avut loc maratonul vaccinării, în urma căruia mii de argeșeni s-au imunizat. Au fost cozi la centrele din întreg județul.

Pe primul loc în ceea ce privește rata de vaccinare se află Bucureștiul (54,36%), urmat de Cluj (48/29%) și Sibiu (41,94%). Argeșul se află pe locul 16 cu un procent de (35,66%). Cea mai mică rată de vaccinare este înregistrată în Suceava (22,07%).

Clasamentul județelor în funcție de rata de vaccinare: 

Reamintim că, în județul Argeș se va organiza câte un maraton de vaccinare în fiecare weekend. 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90