EcoMoto 930×122

jandarmi

Argeș: Polițiștii, jandarmii și pompierii, mobilizați pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Argeș: Polițiștii, jandarmii și pompierii, mobilizați pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Citiți și: Avertisment foarte clar, valabil pentru toți!

Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii.

Polițiștii, jandarmii, pompierii și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș vor acționa pentru siguranța cetățenilor și pentru combaterea și sancționarea faptelor antisociale.

Citiți și: Poliția, anunț de ultimă oră!

 

Polițiștii argeșeni se vor afla pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului. pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii vor avea în vedere, de asemenea, și locurile de agrement, zonele lăcașelor de cult, precum și manifestările cultural artistice din această perioadă. În aceste zone agenții vor asigura ordinea și liniștea publică alături de celelalte structuri ale MAI.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule prudent și să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Jandarmii argeșeni le recomandă cetățenilor care își doresc să-și petreacă minivacanța în aer liber să respecte legislația în vigoare pe linia picnicului.

Mai exact, acestora li se recomandă să nu desfășoare activități de picnic în afara zonelor amenajate în acest scop, să mențină curățenia și să se protejeze de animalele sălbatice.

Recomandări din partea pompierilor:

– respectați recomandările noastre și nu utilizați focul în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de

vânt;

– prepararea hranei prin folosirea focului, se face numai în locuri special amenajate și în condiții de

siguranță care să nu pună în pericol construcțiile, pădurile sau alte vecinătăți.

– este important să fiți vigilenți și să stingeți focul înainte de a părăsi zona respectivă.

– supravegheați copii în permanență, pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Pompierii sunt pregătiți să intervină zilnic pentru a asigura un răspuns prompt la solicitările de sprijin primite din partea celor aflați în dificultate, echipajele de salvatori fiind pregătite să acopere la nevoie misiunile destinate asistenței medicale de urgență, stingerii incendiilor și salvării persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, salvatorii sunt pregătiți să acționeze pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte generate de vreme neprielnică cu ajutorul motopompelor și a altor echipamente specifice de intervenție în astfel de situații.

Și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș vor desfășura activități de prevenire asupra consumului de droguri. Aceste activități vor fi desfășurate în spațiile recreative aglomerate.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90