930×122 CAPRA 5

alegeri locale

ARGEȘ: S-AU DESCHIS SECȚIILE DE VOT

Argeşenii îşi aleg astăzi primarii şi consilierii locali, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi consilierii judeţeni.
Votarea a început la ora 7,00 şi se va încheia  la ora 21,00. Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.
Pentru alegerea consiliului local, a consiliului judeţean, a primarului, precum şi a preşedintelui consiliului judeţean, fiecare alegător are dreptul la câte un singur vot. Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz, conform Autorităţii Electorale Permanente.
 Amănunte despre  cum se votează găsiți pe pagina votcorect.ro.
 Reguli la întrarea în secția de votare:
  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie, precum și dezinfectarea mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot. La intra în clădire, un membru al personalului auxiliar vă va măsura temperatura
  • Alerătorii care au temperatură peste 37.3 vor vota la prima cabină de lângă ușă
  • Veţi prezenta actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. La aceste alegeri, veți introduce singuri documentul în fanta tabletei, pentru a evita contactul cu operatorul de calculator.
  • Identificarea alegătorului se va face prin înlăturarea pentru scurt timp a măștii.
  • După scanarea actului de identitatea și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. Dacă nu se încadrează în condițiile legale, președintele biroului electoral al secției de votare ia o decizie în acest sens. Citește mai multe aici despre SIMPV și cum funcționează
  • După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi patru buletine de vot. Trebuie să luați toate buletinele de vot, nu puteți refuza să luați unul sau mai multe buletine de vot
  • Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe buletinul de vot (de regulă pe spate) este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul!
  • Dacă este aglomerație și credeţi că secretul votului dumneavoastră poate fi încălcat, mai bine mai așteptaţi sau înștiințaţi președintele secției de votare. Accesul alegătorilor în sala de votare trebuie să aibă loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor.
  • Aplicaţi ştampila cu menţiunea “VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. Vezi aici care sunt voturile valide.
  • Îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară, și introduceţi-l apoi în urnă corespunzătoare astfel încât să nu se deschidă; îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.
  • Dacă greșiți aplicarea ștampilei, puteți cere un nou buletin de vot, dacă nu a fost introdus în urnă. Primul va fi anulat și se va face o mențiune în procesul verbal
  • Restituiţi ștampila și primiţi înapoi actul de identitate, pe care trebuie să aplicați singuri ştampila cu menţiunea “VOTAT” (buletine) sau un timbru autocolant (cărțile de identitate).
  •  Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90