New Profesional Consult 930 x 122

abateri de la normele rutiere

Argeș: Tineri amendați în miez de noapte. Ieșiseră la vânătoare cu ogarii

Cinci tineri din localitatea argeșeană Izvoru au fost amendați de polițiști în miez de noapte după ce au fost depistați cu câini din rasa ogar, pe fondul de vânătoare.

Citiți și: Sub ochii copiilor! Urmărit în centrul Piteștiului pentru a fi ucis

Mai mult, oamenii legii au aplicat amenzi și pentru abateri la normele rutiere constatate. Mai exact, șoferul a fost sancționat contravențional pentru că mașina cu care se deplasau bărbații avea certificatul de înmatriculare reținut și avea ITP-ul și RCA-ul expirate.

În total, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 8.370 de lei.

Citiți și: BRACONAJ CU OGARI ÎN COMUNA ȘTEFAN CEL MARE

IPJ Argeș transmite:

În cursul nopții de 31 octombrie spre 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au acționat pentru respectarea prevederilor Legii 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, pe raza fondului de vânătoare Izvoru-Mozăceni, ocazie cu care au depistat un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Izvoru, în care se mai aflau alți 4 bărbați, cu vârste de 17, 21, 25 și 26 de ani, toți din aceeași localitate.

De asemenea, în autoturism se mai aflau și 3 câini din rasa ogar.

Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit și autoturismul în cauză avea valabilitatea ITP și a poliței RCA expirate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.370 de lei, după cum urmează:

– 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 de lei, conform art. 48 alin. 1lit. e din Legea 407/2006;

– 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 870 de lei, ca urmare a abaterilor la normele rutiere constatate, (lipsă documente, ITP expirat, RCA expirat și punerea în circulație a unui autovehicul având certificatul de înmatriculare reținut), totodată fiind aplicate măsurile complementare de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, reținerea în lipsă a certificatului de înmatriculare și 4 puncte penalizare.

Sursă foto principal: dorohoinews.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3