Donaris 930 x 122

amenda

Argeș. Un șofer de TIR le-a făcut pe toate!

Argeș. Un șofer de TIR le-a făcut pe toate!

Citiți și: Oficial! Poliția, date de ultim moment pentru toți șoferii

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 35 de ani, care conducea un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, care se deplasa pe DN 7C, pe raza localității Băiculești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 89 de km/h.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că cel în cauză nu purta centura de siguranță, valabilitatea inspecției tehnice periodice a semiremorcii era expirată, iar certificatul de înmatriculare al capului tractor era deteriorat.

Citiți și: Este interzis! Șoferii care fac asta riscă închisoarea

Totodată, cu ocazia verificărilor, s-a constatat că șoferul nu utiliza cartela tahograf pentru înregistrarea timpilor de condus și de odihnă, asupra aparatului în cauză fiind realizată o intervenție neautorizată, astfel încât aparatul să nu înregistreze deplasarea autovehiculului.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de peste 5.000 de lei, după cum urmează:

-4 sancțiuni în valoare totală de 1.160 de lei, aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, precum și măsura complementară de reținere a certificatelor de înmatriculare aferente capului tractor, precum și semiremorcii;

-o sancțiune în valoare de 4.000 de lei, aplicată conform O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora,  precum și măsura complementară de imobilizare a ansamblului rutier.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache