pizzeria sapori  930 122

amenda

Argeș. Un șofer de TIR le-a făcut pe toate!

Argeș. Un șofer de TIR le-a făcut pe toate!

Citiți și: Argeș. Exclusiv: 2 frați s-au bătut până s-au omorât pentru un pământ lăsat moștenire!

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 35 de ani, care conducea un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, care se deplasa pe DN 7C, pe raza localității Băiculești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 89 de km/h.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că cel în cauză nu purta centura de siguranță, valabilitatea inspecției tehnice periodice a semiremorcii era expirată, iar certificatul de înmatriculare al capului tractor era deteriorat.

Citiți și: Motociclist drogat prins de Poliție când mergea pe contrasens pe Autostrada A1

Totodată, cu ocazia verificărilor, s-a constatat că șoferul nu utiliza cartela tahograf pentru înregistrarea timpilor de condus și de odihnă, asupra aparatului în cauză fiind realizată o intervenție neautorizată, astfel încât aparatul să nu înregistreze deplasarea autovehiculului.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de peste 5.000 de lei, după cum urmează:

-4 sancțiuni în valoare totală de 1.160 de lei, aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, precum și măsura complementară de reținere a certificatelor de înmatriculare aferente capului tractor, precum și semiremorcii;

-o sancțiune în valoare de 4.000 de lei, aplicată conform O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora,  precum și măsura complementară de imobilizare a ansamblului rutier.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90