pizzeria sapori  930 122

itm

Argeș: Val de nereguli la acești angajatori! A plouat cu sancțiuni

Argeș: Val de nereguli la acești angajatori! A plouat cu sancțiuni

Citiți și: Atenție! ITM, sancțiuni de până la 8.000 de lei! Obligație pentru angajatori

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat verificări la mai multe service-uri auto din județul Argeș.

Controalele s-au desfășurat în perioada 23.04.2024 – 26.04.2024, în cadrul unei campanii la nivel național.

Citiți și: ITM Argeș, anunț surprinzător! Mai rar așa ceva

S-a acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

Inspectorii ITM au avut în vedere și verificareadispozițiilor legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ,,întreținerea și repararea autovehiculelor” – cod CAEN 452.

Obiectivele campaniei:

,,Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul ’’întreținerea și repararea autovehiculelor” – cod CAEN 452;

Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității si sănătății în muncă”, transmite ITM.

În cadrul campaniei au fost efectuate 76 de controale.

În urma acestora, inspectorii au aplicat 24 de sancțiuni.

Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 70.000 lei.

,,În domeniul relațiilor de muncă a fost efectuat un număr de 38 controale. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 26.000 lei. A fost identificată o persoană care presta activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă,  în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

În domeniul securității și sănătății în muncă a fost efectuat un numar de 38 controale. Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 44.000 lei. De asemenea, a fost dispusă și o sancţiune contravenţională complementară, constând în sistarea activității, urmare a utilizării în activitatea desfășurată a unui echipament de muncă ce poate pune în pericol sănătatea și securitatea lucrătorilor.”, se arată în comunicat.

Principalele deficiențe constatate:

Argeș: Val de nereguli la acești angajatori! A plouat cu sancțiuni

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată),

– neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat,

– neasigurare control medical la angajare și periodic,

– neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic,

– nepurtare echipament individual de protecție,

– neautorizare activități desfășurate,

– neasigurare verificare tehnică periodică a echipamentelor de muncă.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90