New Profesional Consult 930 x 122

ion mînzînă

Argeș. Vești bune pentru tineri!

Argeș. Vești bune pentru tineri!

Citiți și: Șelfie-uri mortale: Tinerii își riscă viața pentru o poză

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a subliniat angajamentul autorităților de a investi în tineri.

Considerându-i cheia unui viitor mai bun pentru județ și țară.

Citiți și: Tragedie pe ”Drumul Morții”: Doi tineri și-au pierdut viața într-un impactul devastator

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, Mînzînă a evidențiat o serie de proiecte importante.

Care vizează dezvoltarea educației, culturii, sănătății și sportului pentru tinerii din Argeș.

Argeș. Vești bune pentru tineri!

Printre acestea se numără achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor, dotarea școlilor speciale cu echipamente moderne și finanțarea campaniilor de prevenire a delicvenței juvenile.

De asemenea, Consiliul Județean a susținut evenimente sportive și a alocat fonduri semnificative pentru structuri sportive și culturale.

Demonstrând astfel o preocupare constantă pentru sprijinirea tinerilor talentați și ambițioși din județ.

Conform unui comunicat de presă al PSD Argeș:

Ion Mînzînă: Investim în tineri, investim în viitorul nostru!

În contextul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătorită astăzi, 12 august, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, reafirmă angajamentul față de #tinerii din județ prin investiții specifice, dar și finanțări nerambursabile. Acestea sunt dedicate proiectelor în domeniul tineretului, culturii, mediului și sportului, având ca scop dezvoltarea și susținerea viitorului tinerilor.

„Investim în tineri, investim în #viitorul nostru! Tinerii sunt viitorul României, iar investiția în educația, cultura și sănătatea lor este cheia pentru un viitor mai bun și sigur pentru județul nostru și pentru întreaga țară. Ne dorim ca tinerii să aibă toate oportunitățile necesare pentru a se dezvolta, a-și atinge potențialul și a contribui la o Românie mai bună”, a declarat Ion Mînzînă.

Printre principalele proiecte aflate în derulare se numără:

– Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ, finanțate prin PNRR cu 7 milioane de euro, care vor deservi 25 de comune din Argeș.

– Un alt proiect finanțat cu 5 milioane de euro prin Administrația Fondului pentru Mediu, prevede achiziționarea a 17 microbuze electrice pentru unități de învățământ și centre școlare din județ.

– Dotarea unităților de învățământ special cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, proiect în valoare de 6 milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

– De asemenea, Consiliul Județean continuă implementarea Programului pentru școli al României, oferind produse lactate, de panificație și fructe proaspete pentru aproximativ 55.000 de elevi din județ.

În vederea creșterii gradului de siguranță în școli, Consiliul Județean finanțează campanii de prevenire a delicvenței juvenile și a consumului de substanțe interzise, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul Județean de Poliție.

În domeniul sportului, Consiliul Județean a organizat competiția „Cupa liceelor – Viitori campioni”, la care au participat peste 1.000 de copii. Totodată, a alocat aproximativ 600.000 de euro pentru finanțarea structurilor și asociațiilor sportive, culturale și de tineret, demonstrând o preocupare constantă pentru susținerea tinerilor talentați și ambițioși.

Aceste investiții reflectă determinarea Consiliului Județean Argeș de a construi un viitor mai bun pentru tinerii din județ, prin acces la #educație, cultură și sport de calitate.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA