930×122 POSADA 5

amenzi

Argeș: Weekend plin de inconștienți pe șosele. Zeci de șoferi au ajuns acasă pietoni

Argeș: Weekend plin de inconștienți pe șosele. Acțiunile rutiere ale polițiștilor au continuat și în acest sfârșit de săptămână, iar în urma lor  32 de șoferi au rămas fără permis. În plus au fost aplicate 342 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei.

Citiți și: Argeș: Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru nereguli silvice

Exemple:

În noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 51 de ani, din Târgu Secuiesc, județul Covasna, care a fost înregistrat de aparatul RADAR în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Schitu Golești, pe DN 73, cu viteza de 113 km/h.

De asemenea, în cursul aceleiași nopți, polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat și un bărbat de 27 de ani, din Davidești, care a fost înregistrat de aparatul RADAR în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, pe DN 73D, cu viteza de 142 km/h.

Citiți și: Poliția a „rupt” tot! Amenzi de peste 10 mii €, permise suspendate, șoferi prinși beți

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei (9 puncte-amendă) fiecare, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, prin reținerea permisului de conducere și eliberarea unei dovezi înlocuitoare.

Conducea fără drept

În ziua de 17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Călinești, care conducea un autotutrism pe DJ 704 de pe raza localității de domciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Conduceau sub influența alcoolului

În seara zilei de 17 decembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 46 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Petrochimiștilor din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

În dimineața zilei de 18 decembrie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat de 52 de ani, din Costești, care conducea un autoturism pe str. Piteștiului din orașul Costești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

(Foto: descriptiv)

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Donaris 570×90