930×122 CAPRA 5

amenzi

ARGEȘENI AMENDAȚI PENTRU CĂ AU IEȘIT DIN CASĂ FĂRĂ DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Polițiști, polițiști locali și jandarmi au participat și în ultimele 24 de ore în județul Argeș la acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Au fost verificate 2.752 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, informează Instituția Prefectului.

Două persoane care nu au respectat măsura autoizolarii la domiciliu au fost plasate în carantină instituționalizată, potrivit sursei citate.

Citiți și: Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

Pentru încălcarea măsurii referitoare la restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei au fost date 350 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 348.000 de lei.

„Precizăm că de azi sunt valabile sancțiuni majorate simțitor, prin modificarea OUG 1/1999.

Până acum, cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De azi, amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate.

Amenzile pentru persoanele juridice pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 de lei”, avertizează Instituția Prefectului – Județul Argeș.

CLICK AICI PENTRU DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE (Foto: Arhivă – descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90