930 x122 grota rece

cod galben

Argeșul, între furtuni, grindină, vijelii și caniculă!

Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate
cantitativ, valabilă de astăzi, 24 august, ora 10:00 – până la ora 21:00.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

Și Argeșul se află printre județele vizate.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și o a doua atenționate cod galben de disconfort termic ridicat. Avertizarea este valabilă pentru zilele de 24, 25, 26 și 27 august.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90