New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

Argeșul, sub cod galben de ninsori, ploi și inundații!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ care este valabilă de astăzi, 10 ianuarie, ora 16, până mâine – 11 ianuarie, ora 22.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod portocaliu

În vigoare este și un cod portocaliu Cod portocaliu de ploi și ninsori Atenționarea este valabilă de astăzi, ora 18:00, până miercuri, 11 ianuarie, ora 22:00.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod galben de inundații

De asemenea, și Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă de marți ora 18:00 până joi la ora 12:00 pe râuri din 11 județe.

Județele vizate sunt: Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Covasna, Vrancea şi Buzău.

Foto descriptiv: Agrointeligența

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3