Donaris 930 x 122

cod galben

Argeșul, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vânt pentru zilele de marți și miercuri.

Citiți și: Argeș. Avertizare meteo de îndată pentru tot județul!

Avertizarea de vreme rea este valabilă de marți, 17 mai, ora 14:00 până miercuri, 18 mai, ora 06:00 și vizează și județul Argeș.

Meteorologii anunță că în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia.

Citiți și: Argeș. Noi alerte meteorologice! Tot județul, sub coduri de vreme severă

Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

COD GALBEN DE VÂNT

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt, valabilă pe data de 18 mai, între orele 06:00 și 21:00.

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h.

Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Foto principal: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90