EcoMoto 930×122

copii

Atenție! Aceste nume de copii sunt interzise!

Atenție! Aceste nume de copii sunt interzise!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Legislația din țara noastră privește destul de permisiv prenumele alese de proaspeții părinți pentru copiii lor.

Cu toate acestea, există câteva nume interzise în România, chiar dacă unii români aleg să ofere copiilor lor prenume mai neobișnuite.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Atunci când vine vorba de nume, mulți părinți aleg să respecte tradițiile și rădăcinile culturale.

Pe lângă faptul că aceste nume reprezintă identitatea culturală, acestea sunt adesea și cele mai înțelese și acceptate de către societate.

Dar la fel de bine există și părinți care aleg nume neobisnuite. Pentru aceștia, Codul Civil are un paragraf special:

Atenție! Aceste nume de copii sunt interzise!

„Este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”, se arată în art. 84, alin. 2.

Actul normativ nu explică exact care sunt numele interzise, astfel încât decizia asupra lor este lăsată la latitudinea oficialului de stare civilă.

Acesta poate refuza numele dacă îl consideră indecent sau ridicol.

În situația în care părinții nu sunt de acord cu decizia oficialului, ei pot decide să se adreseze instanțelor de judecată. În această situație, magistrații vor lua o decizie finală în cazul numelui ales pentru copil.

Unele dintre numele alese de părinți pentru copiii lor în România pot fi cu adevărat surprinzătoare și amuzante.

În timp ce mai mulți părinți se confruntă cu dificultăți în alegerea unui nume, alții reușesc să găsească inspirație în cele mai neașteptate locuri.

Iată o listă cu cele mai inedite nume: Superman, Ministru, Poliția, Logan, Solenza, Mercedes, Portocala, Televizor, Miss America, Paracetamol, Papanaș, Expertiza, Sentiment-Brusli, Leuștean, Semaforul, Milion, Seif, Strălucirea, Medalion, Mariano-Monamour, Bin Laden și multe altele care pot pune zâmbetul pe buze.

Alegerea unui nume pentru copil este o decizie importantă și poate fi uneori o sarcină dificilă. Numele este legat de identitatea copilului și va fi purtat de el toată viața, așa că trebuie să fie o alegere bine gândită.

Detalii, AICI – Care sunt numele de copii interzise în România. Ce prevede legea

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90