930×122 CAPRA 5

interdicţie

Acești șoferi nu vor mai avea voie să conducă în România

Atenție! Acești șoferi nu vor mai avea voie să conducă în România

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Anumiți șoferi nu vor mai avea dreptul să conducă autovehicule pe teritoriul României, după cum prevăd noile modificări ale Codului Rutier.

Astfel, titularul unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină va avea interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de un an. Acest lucru va fi stabilit de către șeful Serviciului Poliției Rutiere în situația în care persoana în cauză a fost condamnată de o instanță pentru abateri grave de la legislația rutieră, după cum scrie Plyatech.ro.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Menționăm că, dispoziția de interdicție ar urma să fie emisă în data la care șeful poliției rutiere a luat cunoștință de hotărârea judecătorească. Potrivit sursei citate, perioada de un an semnifică perioada cuprinsă între momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și momentul emiterii dispoziției de interdicție, calculată pe zile pline. Iar ziua în care începe executarea interdicției și cea în care încetează se includ în durata executării.

Astfel, șoferii în cauză vor fi anunțați cu privire la interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din țară.

Reamintim că amenda maximă pentru persone fizice (20 de puncte de penalizare) este de 2.900 de lei, iar pentru persoanele juridice amenda maximă (100 de puncta de penalizare) este de 14.500 de lei.

Mai multe detalii AICI.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90