pizzeria sapori  930 122

casa de pensii

Atenție! Români așteptați la Casa de Pensii după recalculare

Atenție! Români așteptați la Casa de Pensii după recalculare

Citiți și: Pensiile în Argeș, calculate perfect: fără revizuiri!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a declarat recent că procesul de recalculare a pensiilor, desfășurat la nivel național, a înregistrat un procent de doar 2% erori materiale, potrivit Antena3 CNN.

În acest context, toți pensionarii care constată nereguli sunt încurajați să se prezinte la Casele de Pensii pentru clarificări.

Citiți și: Când intră banii și la ce surprize se pot aștepta pensionarii

Lucian Romașcanu a subliniat că recalcularea pensiilor a implicat revizuirea a peste 5 milioane de dosare, filă cu filă.

Acest efort a avut ca obiectiv corectarea inechităților, astfel încât pensionarii cu contribuții similare să beneficieze de pensii echitabile.

Numărul celor care se prezintă zilnic la Casele de Pensii pentru verificări este limitat la 20-25 de persoane pe județ.

„Este foarte important să înțelegem că mesajele care ajung în zona pensionarilor pot crea un disconfort nejustificat. Realitatea este că procentul de erori materiale este redus, iar pensionarii sunt așteptați să vină pentru corectarea eventualelor greșeli”, a adăugat acesta.

Recalcularea pensiilor a dus la creșteri ale veniturilor pentru 3,8 milioane de pensionari.

Atenție! Români așteptați la Casa de Pensii după recalculare

În ceea ce privește pensionarii ale căror pensii ar fi trebuit să scadă în urma recalculării, Romașcanu a explicat că aceștia vor rămâne cu aceeași valoare a pensiei ca înainte, fără a fi afectați negativ.

„Din cei 719.000 de pensionari care au avut scăderi, aproximativ 500.000 primesc indemnizație socială, ceea ce înseamnă că aceștia nu vor fi afectați. Restul de 200.000 de dosare care ar fi înregistrat scăderi au fost finalizate cu menținerea pensiei la valoarea actuală”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu a mai adăugat că, luând în considerare majorarea din luna ianuarie, creșterea medie a pensiilor în 2024 a fost de 41%.

„Creșterea medie a pensiilor a fost de 622 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 27%. Dacă adăugăm cei 13,8% din ianuarie, creșterea medie totală ajunge la 41%”, a declarat acesta.

Pensionarii care întâmpină dificultăți sau au constatat erori în urma recalculării sunt îndemnați să se adreseze Caselor de Pensii pentru rectificarea calculelor.

„Ne cerem iertare pentru toți pensionarii care au fost puși în situații dezavantajoase și sunt așteptați pentru refacerea calculelor”, a concluzionat Romașcanu, pentru Antena 3 CNN.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3