930×122 CAPRA 5

animale

Atenție, șoferi! Amendă usturătoare pentru acest tip de transport!

Atenție, șoferi! Amendă usturătoare pentru acest tip de transport!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Codul Rutier stabilește că nu poți transporta animale în mașină decât în anumite condiții.

Iar cei care nu respectă aceste reguli, riscă să primească o sancțiune drastică. Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul celor care transportă copii mai mici de 12 ani, pe locurile din față.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni […] transportul copiilor mai mici de 12 ani sau al animalelor pe locurile din față ale vehiculelor”, precizează articolul 102, Alin. 1(27), din Codul Rutier.

Atenție, șoferi! Amendă usturătoare pentru acest tip de transport!

Așadar, cei care obișnuiesc să țină animalul de companie pe scaunul șoferului sau al pasagerului din dreapta, riscă să primească între 9 și 20 de puncte de amendă.

Ceea ce înseamnă o sancțiune de până la 2.900 de lei.

Pentru a transporta legal un animal de companie cu mașina, acesta trebuie ținut pe bancheta din spate. Și, la fel ca pe un copil, ca să îl protejăm trebuie să îl ancorăm.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3