930 x122 grota rece

amenzi

Atenție, șoferi! Este vorba despre amenzile de circulație

Atenție, șoferi! Este vorba despre amenzile de circulație.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Toate contravențiile, inclusiv cele privind regulile de circulație, vor putea fi contestate la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul contravenientul, nu la judecătoria în a cărei rază a fost constatată fapta contravențională, prevede o inițiativă legislativă adoptată de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților.

În prezent contestarea proceselor-verbale de contravenție este îngreunată de faptul că plângerile se pot depune doar la judecătoria din circumscripția unde s-a săvârșit contravenția, după cum arată inițiatorii proiectului, mai mulți deputați

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Autorii proiectului invocă însă, pe lângă decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului, care au statuat dreptul de liber acces la justiție, și reglementări din Codul de procedură civilă, prin care legiuitorul a stabilit că, în anumite situații, poate exista o competență teritorială alternativă, iar în cazul în care reclamantul a ales una din instanțe, nu se poate invoca excepția necompetenței teritoriale.

Prin urmare, autorii proiectului consideră că se poate impune și în materia contravențiilor o astfel de competență alternativă, care ar fi de natură să degreveze anumite instanțe de soluționarea proceselor contravenționale, ar conduce la limitarea cheltuielilor contravenientului, dar și la urgentarea soluționării litigiilor contravenționale.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90