New Profesional Consult 930 x 122

amenzi rutiere

Atenție, șoferi: Sancțiunile rutiere sar la cote maxime!

Atenție, șoferi: Sancțiunile rutiere sar la noi cote maxime!

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Alertă meteo! Vreme extremă în Argeș

Șoferii care încalcă regulile de circulație în România vor trebui să se aștepte la amenzi mai mari începând cu 1 ianuarie 2024.

Citiți și: Pitești/Centru: „Avem și bordel! Cu tot cu intervenția Poliției!”

Guvernul a anunțat o modificare importantă în modul de calcul al punctului de amendă, ceea ce va conduce la creșterea valorii sancțiunilor pentru contravențiile rutiere.

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, valoarea punctului de amendă va reprezenta 5% din salariul minim brut pe țară.

La Mioveni, Moș Crăciun a ajuns mai devreme!

Astfel, din anul următor, valoarea unui punct de amendă va fi de 165 de lei, marcând o creștere semnificativă față de valoarea actuală de 145 de lei.

De asemenea, Guvernul a revizuit și clasificarea amenzilor, astfel încât acestea să fie diferențiate mai clar.

Argeș. Anunțul zilei a fost făcut! Este oficial

România are cinci clase de amendă, primele patru aplicându-se persoanelor fizice, iar a cincea exclusiv persoanelor juridice.

Conform noilor prevederi, amenda maximă pentru persoane fizice va ajunge la 3.300 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda maximă poate atinge 16.500 de lei.

Noul Cod Rutier din 2024 aduce, de asemenea, clarificări privind utilizarea flash-urilor și a claxoanelor. Este important de menționat că utilizarea acestor semnale este, în general, interzisă, cu excepția situațiilor specifice reglementate.

Atenție, șoferi: Sancțiunile rutiere sar la noi cote maxime!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90