EcoMoto 930×122

acte identitate

Atenție! Sunt vizați copiii de până la 14 ani!

Legislația privind cărțile de identitate, fie ele electronice sau simple, se va modifica de azi, odată cu intrarea în vigoare a unei ordonanțe apărute în acest sens.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Printre altele, actul normativ stabilește mai multe detalii privind emiterea cărților de identitate în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, măsură care nu e nouă, deoarece a apărut în 2020, dar care, din motive tehnice, nu s-a putut aplica până acum, notează avocatnet.ro.

După cum a anunțat recent șeful Direcției Generale pentru Evidența Populației (DGEP), de anul acesta, și minorii de până la 14 ani vor putea deține o carte de identitate, nu doar cei peste această vârstă, ca acum.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Din capul locului trebuie menționat că emiterea unui act de identitate pentru copiii cu vârsta mai mică de 14 ani se va face doar la cererea părinților (va fi opțională), iar actul de identitate ce va putea fi emis pe numele copiilor va fi doar cel electronic (cel cu cip), nu și cel simplu (fără cip), care se emite în cazul refuzului deținerii unuia electronic.

În baza cărții electronice de identitate, singura ce va putea fi emisă minorilor cu vârsta mai mică de 14 ani, copilul va putea călători în spațiul Uniunii Europene.

Spre deosebire de cartea electronică de identitate, cea simplă va putea fi folosită doar pentru legitimarea la nivel național, nu și pentru călătorii în afara granițelor țării.

Detalii, AICI – Din acest an, și copiii de până la 14 ani vor putea avea carte de identitate

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90