NOR CURIER 930X122

beat

AU CONDUS ȘI BEȚI, ȘI FĂRĂ PERMIS PE DRUMURILE PUBLICE

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 35 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Conduceau fără drept și sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat duminică un tânăr de 25 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, care conducea un moped pe DN 7C, pe raza localității Băiculești, în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

„Din verificări s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.  Totodată, tânărul a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 şi 337 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeș.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Călinești, care conducea un autoturism pe DJ 702 G, pe raza localităţii Rătești, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3