New Profesional Consult 930 x 122

salarii

salariu

AU SCĂZUT SALARIILE ÎN ARGEŞ. CE E BINE SĂ ŞTIE CINE VINE SĂ SE ANGAJEZE LA NOI ÎN JUDEŢ

Câştigul  salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna august a.c. a fost de 4.941 lei, în scădere cu 148 lei (-2,9%) față de nivelul realizărilor salariale din luna iulie 2020. Evoluția descendentă a  fost imprimată de dinamica negativă a câștigurilor salariale din servicii (-5,8%) și din industrie și construcții (-0,5%), informează Direcţia Judeţeană de Statistică.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Câştigul salarial mediu net a fost de 3.035 lei, în scădere cu 129 lei (-4,1%) comparativ cu luna iulie 2020. Pe sectoare de activitate,  scăderea câștigurilor salariale medii nete comparativ cu cele înregistrate în luna iulie a.c. a fost susținută de  sectoarele servicii (-7,7%) și industrie și construcții (-1,2%).

Scăderile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă s-au înregistrat pe fondul neacordării de prime faţă de perioada anterioră.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

De asemenea, scăderile câștigului salarial mediu net au fost cauzate de întreruperi / încetări ale activității, de continuarea șomajului tehnic de către anumiți agenți economici sau de remunerarea parțială a salariaților, de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte /proiecte) ori ca urmare a concediilor de odihnă când nu se acordă tichete de masă și alte drepturi salariale, cât și de angajări de persoane cu costuri salariale mai mici față de medie din unele activități economice.

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna august 2020 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-7,4%) cât și în valoare netă (-7,3%).

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90