Donaris 930 x 122

incendii de vegetație

Avertisment dur din partea pompierilor ISU Argeş

Din cauza problemelor repetate legate de incendiile de vegetație cu care se confruntă pompierii argeșeni, ISU Argeș a transmis un comunicat pentru evitarea unor astfel de situații.

Citiți și: Cum se pun oamenii singuri în pericol. Riscă amenzi usturătoare pentru acest lucru

Deseori, astfel de incendii se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje sau păduri. Ele pot cauza pagube materiale semnificative sau mai grav, pot periclita viața oamenilor, susține ISU Argeș. De la începutul anului și până acum, s-au produs deja cinci incendii care au afectat o suprafață totală de 109.000 mp.

Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt în cadrul ISU Argeş, precizări (VIDEO)

 

Citiți și: Video: Incendii uriașe în Grecia! Pompierii români se luptă cu flăcările, în condiții extreme

 

Cea mai mare suprafață de teren afectată a fost de aproximativ 100.000 mp în localitatea Suseni, unde pompierii alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității au intervenit pentru stingerea incendiului care amenința să se propage la livezi și pădure.”, se arată în comunicatul ISU Argeș.

Amenzi de până la 2.500 de lei

Pompierii avertizează cu amenzi drastice pentru cei care ignoră incendiile de vegetație.

Infracțiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea sancţiunilor în domeniul apărării împotriva incendiilor”.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3