New Profesional Consult 930 x 122

incendii de vegetație

Proiect: Dai foc la pajişte şi intri la puşcărie

Ministerul Mediului a pus recent în dezbatere publică un proiect de OUG prin care vrea să incrimineze incendierea oricărui tip de deșeu, substanță sau obiect, scrie avocatnet.ro.

Citiți și: Argeș. Patru incendii la această oră în localități din județ

Potrivit acestui proiect, persoanele depistate că incendiază deşeuri sau provoacă incendii de vegetaţie fără autorizaţie vor fi pedepsite cu trei ani, până la cinci ani de închisoare sau cu amendă penală.

 

Citiți și: Iadul pe pământ! Avertisment: Amenzi de până la 15.000 lei!

 

„Se introduce prevederea că este interzisă nu doar incendierea deșeurilor, mențiune deja prezentă, dar și a substanțelor sau obiectelor, făcându-se referire și la arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase, potrivit introducerii documentului, Mai mult, incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită cu închisoarea de la trei la cinci ani sau cu amendă”, precizează sursa menţionată.

În prezent, arderea deșeurilor poate aduce persoanelor fizice amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei sau între 50.000 și 70.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3