930×122 POSADA 5

angajati

Avertismente pentru angajații de la stat. Cum se vor face restructurările

La prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, premierul Florin Câțu a reiterat câteva avertismente pentru angajații de la stat.

Citiți și: Bani mai mulți pentru anumiți bugetari!

„Veniturile în sectorul bugetar trebuie să fie transparente şi legate direct de performanţă. Angajaţii sectorului public trebuie să-şi asume deciziile, să existe responsabilitate şi răspundere. Este nevoie să restructurăm aparatul de stat în funcţie de nevoile curente ale societăţii, este imperativ să restructurăm companiile de stat pentru a nu arunca banii bugetului în găuri negre.

De 30 de ani, clasa politică din România a fugit de reformă, de măsuri clare și transparente, care fac bine întregii societăți pe termen lung. Nu trebuie să ne mai fie frică să cerem performanță, profit, transparență în modul în care sunt cheltuiți banii publici”, a anunțat Cîțu.

Citiți și: Veste bună pentru mii de bugetari! Salarii mai mari cu 40%

„NU VOM CREȘTE ȘI NU VOM MAJORA TAXE ȘI IMPOZITE”

Premierul a vorbit și despre menținerea politicii fiscale stimulative.

„Nu vom crește și nu vom majora taxe și impozite, încurajăm investițiile. Bugetul pentru 2021 este construit astfel încât să încurajeze redresarea economică și să reducă dezechilibrele bugetare apărute în perioada 2017-2019, când fosta guvernare a amânat plata facturilor și a crescut cheltuielile.

Răspundem așteptărilor mediului de afaceri: transparenţă, predictibilitate, stabilitate, simplificare, inclusiv în privinţa legislaţiei fiscale (…). Accelerăm procesul de informatizare pentru a creşte gradul de colectare prin conformare voluntară”, a mai spus prim-ministrul.

Foto: descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90