EcoMoto 930×122

energie

Bani pe card de la stat pentru plata facturilor la energie!

Bani pe card de la stat pentru plata facturilor la energie!

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Românii vor primi bani pe card pentru a-și plăti facturile la energie și pentru a-și cumpăra lemne de foc.

Un miliard de euro are la dispoziție Guvernul pentru plata acestor ajutoare timp de un an de zile. Este vorba despre fonduri europene, conform psnews.ro care îl citează pe Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Citiți și: Anunț uriaș despre ajutoarele de încălzire și energie!

”Acești bani sunt disponibili în cadrul politicii de coeziune, respectiv din banii pe care nu îi putem consuma până la finele anului 2023. Iar acest miliard de euro destinat sărăciei energetice face parte din pachetul de măsuri pe care Comisia Europeană l-a propus pentru modificare și adăugare la regulamentul mecanismului de redresare și reziliență. În acest context, coaliția urmează să decidă asupra modului în care vor fi utilizați acești bani și cuantumurile care urmează a fi primite de către cei care sunt socotiți ca fiind persoane și familii vulnerabile”, a explicat Marcel Boloș pentru Antena 3 CNN.

Condițiile care există la nivel de regulament sunt cele legate de sărăcia energetică, adică să existe consumuri rezonabile, reduse de energie electrică la nivel de gospodărie și persoanele vulnerabile și gospodăriile vulnerabile sunt în funcție de limita de venit pe care am avut-o și până acum, respectiv sub 1.500 de lei venitul mediu pe membru de familie. Limita ar putea fi crescută la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă 4 milioane sau 5 milioane de beneficiari.

Banii de la stat vor fi virați pe carduri sunt carduri care circulă în regim controlat și nu pot face obiectul tranzacțiilor decât furnizorilor cărora le este destinat respectivul card. De reținut este că nu vor putea fi retrași bani în numerar de pe aceste carduri.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Dacă am o pensie de 1000 de lei și consumul de energie electrică pe anul 2021 a fost de 885 de kWh mă încadrez la ajutorul ăsta?

  • Dacă am o pensie de 1000 de lei mă încadrez pentru ajutor?

  • JustUs! spune:

    Pe cei care muncesc, au muncit, îi tot ignorati? E adevărat că nu mai avem liberali ( care ar trebui sa stimuleze munca, respectarea legii ) ci un pnl care se „bate” cu PSD pe cei care n-au muncit deloc, sau mult mai puțin, hoti-evazionisti, s.a, , din păcate din ce in ce mai multi. Asa se ajunge și la aberația că cel care are dub1500, 2000 este vulnerabil ( sărac), iar cel cu 1 leu in plus ar fi bogat, deși codul minim de supraviețuire dat de Ind, este >3400 lei. Din păcate, contrar disp. Legale, in mod discriminatoriu, se tot ia de la cei care au muncit, ca să-și asigure un trai cat de cat decent la bătrânețe și se îmbuiba puturoșii, hotii -evazionisti, piloșii,s.a. Lipsa totala de respect față de cei care au muncit!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90