SMART KIDS 930X122

benzina

Benzina s-a scumpit. Vezi preţurile în Piteşti

Benzina s-a scumpit. Într-un context global al reducerii producţiei de benzină, cauzat de mentenanţa a cel puţin un sfert din rafinăriile din nord-vestul Europei (detalii, AICI), preţurile la pompă s-au „umflat” până la valori pe care le întâlneam prin 2017.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

O scădere bruscă a avut loc la scurt timp după debutul pandemiei, în 2020, mai cu seamă de la introducerea măsurilor restrictive.

Din ultima parte a anului trecut şi în primele trei luni ale acestui an, preţurile au început să crească (vezi grafic).

Citiți și: Șoferii au iar parte de emoții! Ce se întâmplă cu prețul carburanților

În Piteşti, nu mai găseşti de ceva vreme benzină sub 5 lei.

Săptămâna aceasta, preţul la pompă pentru Benzină 95 în Piteşti, varia între 5,21 lei/l şi 5,59 lei/l. Valoarea unui plin (60 de litri) te costă, în medie, 330 de lei.

Benzină 98: între 6,08 lei şi 6,25 lei.

Motorina Standard se găseşte la preţuri între 5,26 lei şi 5,47 lei/l, în vreme ce Motorina Extra este între 5,69 şi 5,87 lei/l.

Deoarece preţurile se modifică de la o zi la alta, nu putem spune precis care este cea mai convenabilă staţie din Piteşti. În orice caz, costurile sunt aliniate destul de aproape şi e mai mare pierderea de vreme (şi carburant consumat, până la urmă) dacă vă apucaţi să căutaţi cea mai ieftină benzină în Piteşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3