New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Bine de știut! De câte ori poți depăși viteza maximă într-un an?

Legea rutieră stabilește în cât timp expiră punctele de penalizare primite de șoferi dacă au depășit viteza legală, astfel încât fiecare șofer poate să calculeze singur, în funcție de fapta comisă, câte puncte mai are până rămâne fără carnet.

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

Șoferii care sunt prinși de radar că au depășit viteza limită legală pot primi între 2 și 20 de puncte de amendă. Totodată, pot primi și până la 6 puncte de penalizare, arată Promotor.ro

Conform legii, la un cumul de 15 puncte de penalizare, permisul de conducere este suspendat automat.

Citiți și: Schimbare majoră în Codul Rutier 2024: Radarul Poliției, ajustat în favoarea șoferilor

Bine de știut! De câte ori poți depăși viteza maximă într-un an?

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare.

Dar, dacă titularul permisului de conducere este la a doua abatere de acest fel, în decurs de un an de la data expirării ultimei suspendări, atunci permisul va fi suspendat pentru 60 de zile.

Punctele de penalizare expiră la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției.

Iar suspendarea exercitării dreptului de a conduce anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.

În general, Poliția Rutieră sancționează depășirea cu cel puțin 10 km/h a vitezei maxime admise. Dacă cei care depășesc cu până în 50 km/h scapă doar cu amendă, restul se aleg și cu permisul suspendat.

Punctul de amendă este 145 de lei, iar pentru depășirea vitezei se aplică sancțiuni cuprinse între 2 și 20 de puncte de amendă.

De cel mult 7 ori poate depăși un șofer viteza maximă, în decurs de jumătate de an. Dar nu cu mai mult de 20 km/h peste limita legală, pentru a rămâne cu permisul în buzunar.

Iar dacă depășește cu până în 50 km/h, nu o poate face decât de două ori în 6 luni.

Detalii, AICI – De câte ori poți depăși viteza maximă într-un an? În cât timp expiră punctele de penalizare

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3