930X122 MAIA

date cont bancar

Bucureștean de 18 ani, reținut după ce a folosit ilegal contul bancar al unui argeșean

Un tânăr de 18 ani din București a fost reținut de polițiști după ce a folosit fără drept datele unui cont bancar al unui argeșean.

Citiți și: Pitești: Un derbedeu de 26 de ani, acuzat de loviri și alte violențe, prins și încarcerat

Acesta a efectuat mai multe plăți, în valoare totală de 1.000 de lei.

IPJ Argeș precizează:

„În ziua de 19 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, conform art. 250 din Codul Penal, și au reținut un tânăr de 18 ani, din București.

Citiți și: Pitești: Tânăr bătut în curtea liceului „Astra”, fiindcă a luat apărarea unei fete

Din cercetări s-a stabilit că în cursul zilei de 26 februarie 2022, cel în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții de pe un cont bancar al unui bărbat din comuna Valea Iașului, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000 de lei.

Ulterior, persoană vătămată a observat lipsa nejustificată a unei sume de bani din contul bancar și a blocat cardul bancar.

Pentru administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 19 aprilie, polițiștii argeșeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale București, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat o percheziție la locuința tânărului în cauză, în urma căreia au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în după-amiaza zilei de 19 aprilie, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.”

ATENȚIE LA CUMPĂRĂTURILE ON-LINE!

În contextul apropierii sărbătorilor pascale, polițiștii de la ,,prevenire” desfășat în ziua de 19 aprilie a.c., activități pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, fiind purtate discuții cu privire la cumpărăturile în aglomerație, dar și cu privire la înșelăciunile prin nesocotirea încrederii, însușirea pe nedrept de bunuri și tentativele de phishing.

În ziua de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș au continuat acțiunile de informare a cetățenilor, în centre comerciale de pe raza municipiului Pitești.

Polițiștii au postat afișe cu conținut preventiv și au purtat discuții cu cetățenii aflați la două centre comerciale și într-un supermarket, astfel încercând să readucă în atenția cetățenilor semnificația zicalelor ,,Paza bună trece primejdia rea!”, precum și ,,Ceea ce sună prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!”.

Foto principal: Descriptiv/ Sursă: infooradea.ro

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3