EcoMoto 930×122

imobiliare

Calcul nou al impozitului la vânzarea unui imobil

La vânzarea imobilelor, impozitul se va calcula la nivelul valorii de piață, chiar dacă părțile se înțeleg pentru o sumă inferioară

Citiți și: Piața imobiliară, încotro? Câte tranzacții s-au făcut în acest an

În situația în care se vând case și terenuri pe o sumă mai mică decât valoarea minimă de piață, impozitul datorat statului se va calcula la nivelul valorii de piață, prevede un proiect adoptat luni de Senat, informează Avocatnet.ro.

Proiectul de lege așteaptă votul decisiv al Camerei Deputaților, acolo unde a fost propus recent pentru adoptare.

Citiți și: Argeș: Cele mai recente informații de pe piața imobiliară

În esență, autoritățile vor să evite situațiile în care la stat ajunge un impozit mai mic decât ar trebui, atunci când părțile se pun de acord, la vânzarea unei case sau a unui teren, asupra unui preț mai mic decât cel al pieței.

„Impozitul (…) se calculează la valoarea declarată de părți în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piață realizat de către camerele notarilor publici cu experți evaluatori autorizați în condițiile legii, impozitul se calculează la nivelul valorii stabilite prin studiul de piață”, scrie în proiect.

În momentul de față, Codul fiscal prevede că impozitul se calculează la valoarea declarată de părți indiferent dacă aceasta este sau nu sub nivelul pieței.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90