NOR CURIER 930X122

dacia

CUM VA ARĂTA MODELUL DACIA CU 7 LOCURI CARE VA ÎNLOCUI LODGY

Chiar dacă vânzările lui Lodgy au dezamăgit, Dacia nu va abandona piața modelelor pentru familii numeroase. Potrivit ultimelor informații preluate de la sursă de publicația franceză l’Argus, Dacia pregătește un înlocuitor pentru Dokker, păstrând astfel o prezență solidă în segmentul automobilelor de familie cu șapte locuri.

Citiți și: Măsură nemaivăzută până acum la Dacia! Cum s-a ajuns în această situație

Acesta are deja un cod intern (RJI), care sugerează că va fi un minivan în nomenclatorul Renault. Cu toate acestea, informațiile obținute de jurnaliștii francezi arată că viitorul model Dacia cu șapte locuri va avea un design mai trendy și mai aventuros decât Lodgy.

Viitorul model nu va fi o versiune mai lungă a lui Duster, ci un model cu o personalitate distinctă. Va avea o lungime de aproximativ 4,50 metri (Duster are aproximativ 4,35 metri), ceea ce este, mai mult sau mai puțin, dimensiunea actuală a lui Lodgy. Oferta de spațiu va fi generoasă, în stilul Dacia, forma relativ colțuroasă asigurând o utilizare optimă a spațiului.

Citiți și: Anunț important la Dacia: au crescut masiv!

Din punct de vedere tehnic, viitorul model va folosi aceeași platformă ca și viitoarea generație a modelelor Sandero și Logan. Este vorba de platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan, dar într-o versiune simplificată, „Access Spec”. Nu va dispune de toate sistemele de asistare a conducerii pe care le-am văzut pe Clio V și noul Captur (cu siguranță sistemul de conducere autonomă de nivel 2 va lipsi), dar va permite funcții de bază cum sunt detectorul de unghi mort sau asistentul de bandă, precum și cel de frânare autonomă în situații de urgență.

În planul motorizărilor, este aștepștată gama standard a platformei CMF-B, cu unități pe benzină de 1,0 l și 1,3 l, precum și clasicul diesel de 1,5 litri. O versiune hibridă E-Tech va fi disponibilă în premieră în gama Dacia după aproximativ șase luni de la lansarea noului model.

Sursa foto: L’Argus

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90