New Profesional Consult 930 x 122

dacia

DACIA VA AVEA AL DOILEA SUV ÎN GAMĂ, MAI MARE DECÂT DUSTER

Publicația franceză l’Argus vorbește despre proiectul noii generații Lodgy, care ar fi trebuit să aibă lansarea anul acesta, odată cu cea a lui Dokker. Premiera poate fi însă amânată pentru 2021.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Primele informații apărute cu mai mulți ani în urmă au făcut referire încă de atunci la un posibil SUV, un „Grand Duster”, cum a fost supranumit. Dat fiind faptul că o „lungire” a caroseriei Duster, cu tracțiune integrală, ar fi fost costisitoare, proiectul a fost regândit.

Lodgy avea nevoie de un design potrivit cu cererea pieței: SUV. La asta au lucrat designerii Renault în ultimii ani, astfel încât Dacia să beneficieze de un al doilea SUV în gamă fără costuri prea mari de dezvoltare. Trăsăturile lui vor fi atractive: dimensiuni mai mari decât Duster, versiune cu 7 locuri și motoarele preluate de la SUV-ul vândut în prezent de Dacia.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Singura discuție este legată de platforma pe care este dezvoltat acest model. Potrivit informațiilor Profit.ro, viitorul înlocuitor al lui Lodgy va avea aceeași platformă pe care este construit astăzi Duster, la fel și viitorul Dokker, spre deosebire de noile Sandero și Logan, care vor migra la CMF-B low-spec, destinată gamei Acces. Totul ține, până la urmă, de costuri și de volumul vânzărilor.

(Foto: Lodgy Stepway, sursă: L’Argus)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90