automobile dacia

EXCLUSIV. NEGOCIERI DURE PENTRU SALARIILE DE LA DACIA. SINDICATUL ANUNȚĂ REVENDICĂRILE

Negocieri dure pentru salariile de la Dacia. Sindicatul anunță revendicările. Începute la jumătatea lunii trecute, negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019 la uzina Automobile Dacia din Mioveni au ajuns în faza discuțiilor despre salarii.

Citiți și: Argeş: Raport privind salariile angajaţilor din judeţ

ePitești a luat legătura cu Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), care a anunțat public revendicările salariale formulate de sindicat: ”S-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei, negociabilă, și salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei. Lucrurile le negociem pe brut”.

Potrivit acestuia, administrația încă nu a venit cu o ofertă de creștere a salariilor: ”Nu a oferit încă nimic. Sunt în expectativă”.

Citiți și: Argeş: Salariul mediu net a depăşit 3.500 de lei. Unde se câştigă cel mai bine

Pentru majorările salariale cerute, sindicaliștii au de partea lor un argument extrem de puternic: uzina merge ca pe roate, cu creșteri importante ale producției și vânzărilor. AICI și AICI, subiectul pe larg.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns până în pragul grevei generale.

Inițial, SAD a solicitat creșterea salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce administrația oferea doar 60 de lei. Pe parcursul negocierilor, fiecare parte a mai cedat, administrația mărind oferta de creștere la 80 și apoi la 115 lei.

În cele din urmă, sindicatul și administrația au bătut palma: ”De la data de 1 aprilie 2018 se aplică o creștere fixă de 250 de lei, urmând ca de la 1 octombrie să fie aplicată o nouă creștere, de 50 de lei.

Totodată, angajaților li se va oferi o primă de 500 de lei, acordată la semnarea contractului colectiv de muncă. Va fi acordată, în perioada următoare, și o primă de participare la profit, în valoare de 1.500 de lei”, anunța atunci viceliderul sindical Ion Iordache.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441