NOR CURIER 930X122

dacia logan

VIDEO | UN INSTRUCTOR AUTO A FĂCUT PRIMUL LOGAN PE HIDROGEN

Un instructor auto din Baia Mare și-a prezentat mândru noua invenție pe care și-a pus-o pe mașina personală, un model Dacia Logan. Florin Călăuz susține că și-a montat pe mașină o instalație pe hidrogen (rezultat în urma hidrolizei apei), iar consumul de carburant i-a scăzut drastic.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă cu Dacia Logan!

Mai mult, după ce instalezi acest echipament, consumul de combustibil scade cu 40 – 50% la motoarele cu benzină, motorină și GPL. Potrivit ziaruldebaiamare.ro, cu 1 litru de apă plus hidroxid de sodiu parcurgi cu mașina 10.000 de kilometri.

 

Citiți și: Video: Un Logan cu sute de stickere lipite face furori în Mioveni

 

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării. Aparatul face hidoliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant, pentru că în ardere se folosește hidrogen”, a declarat Florian Călăuz.

(Sursa: YouTube – Ziarul de Baia Mare)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90