930×122 CAPRA 5

dacia logan

Video – O Dacia Logan cu 457 CP sub capotă, scoasă la vânzare în România!

Un român și-a transformat Dacia Logan, fabricată în 2008, astfel încât să aibă 457 CP sub capotă.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă cu Dacia Logan!

Este vorba de Valentin Georgian. Potrivit piața auto.ro, din 2010 românul a început să aducă încetul cu încetul modificări asupra autoturismului său.

Citiți și: Vitezoman cu… Logan

Prima modificare a fost adusă la suspensie, apoi au urmat ici colo câte o folie la geamuri, un nou set de jante și un nou sistem audio.

În anul 2016, românul a început să se gândească la un proiect mai serios, astfel, mecanica a devenit pentru el din pasiune, profesie.

În 2018 Valentin a luat decizia de a instala un motor de 1.8 litri şi 20 valve de pe Audi. A găsit unul şi l-a montat pe Dacia sa în varianta de stoc, de 225 CP, relatează piața auto.ro.

Deși motorul turbo de 1.8 litri şi 20 de valve de Audi făcea o treabă minunată, Valentin a venit cu idei și mai ambițioase și așa a început să studieze tot ce înseamnă tracţiune integrală quattro.

O ULTIMĂ MODIFICARE AMBIȚIOASĂ

Astfel proprietarul Logan-ului a început să lucreze la o ultimă modificare ambițioasă.

Deși pe majoritatea modelelor Audi motoarele sunt poziţionate longitudinal, nu transversal, în special la modelele mai mari, cu sistem quattro, Valentin a găsit un model care folosea exact acel motor de 1.8 litri turbo şi avea poziţionare transversală şi totodată avea sistem quattro. E vorba de Audi A3 în prima sa generaţie, 8L.

Astfel, de la un asemenea Audi A3, ba chiar o versiune S3, românul a cumpărat puntea spate şi a instalat-o pe Logan-ul său. Apoi a urmat transplantul de sistem quattro, o turbină nouă și alte modificări la motor pentru a rezista unei puteri mai mari, de peste 500 CP.

După 11 ani de modificări, Valentin a creat o Dacia care să aibă 457 CP puşi pe tracţiunea sa integrală, sistem de pornire prin comutatoare și frâne de Alfa Romeo. Prețul cu care proprietarul și-a scos la vânzare creația este 11.000 euro.

Citește articolul integral pe piataauto.md.

Sursă foto: piataauto.md

Sursă video: Trafic fail Moldova

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3