930X122 MAIA

cinema bucurești

CEL MAI BUN DOCUMENTAR DIN CENTRUL ȘI ESTUL EUROPEI, DUMINICĂ, LA CINEMA BUCUREȘTI

 

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Cinematograful „București” va fi difuzat  filmul românesc „Profuʼ”. Regia îi aparține lui Alex Brendea, în rolul principal jucând Dorin Ioniță, protagonistul poveștii reale care a stat la baza acestei creații cinematografice.

Dorin Ioniță este un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învățământ conventional și dechide o sală de meditații în propriul apartament. Aceasta este dotată cu scaune, bănci și chiar și o tablă. Visul profesorului este să aibă o școală care nu are nicio legătură cu sistemul și metodele tradiționale de educație. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât și lecții de viață.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

„A fost profesorul, dar și mentorul meu. Am devenit prieteni și, dincolo de faptul că ne-a insuflat dragostea pentru matematică, ne-a oferit un loc în care să ne simțim acasă. Faptul că, în lumea asta materialistă, Profu’ alege să renunțe la un anumit confort ca să schimbe în bine viețile elevilor lui, depășind multe obstacole, este pentru mine o dovadă de umanitate”, spune regizorul Alex Brendea.

PROFU’ a fost încununat de succes anul trecut la Festivalul de la Jihlava (Cehia), unde a fost declarat cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei, juriul motivând că este „un film esențial, care trebuie să fie văzut în toată lumea”; tot în 2019, la Astra Film Festival din Sibiu, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3