Donaris 930 x 122

centrul cultural mioveni

„CINE’MARELE RĂZBOI” ÎN MIOVENI

“Cine’marele război” în Mioveni. Luni, 26 noiembrie 2018, la Centrul Cultural Mioveni vor avea loc două proiecții de film. Sunteți invitați în sala de spectacole a instituției să vizionați, de la ora 13, „Ultima noapte de dragoste” și, de la ora 18, „Ecaterina Teodoroiu”. Intrarea pentru public este liberă.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

„Ultima noapte de dragoste” este un film regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” (1930) al scriitorului Camil Petrescu. Rolurile principale sunt interpretate de Vladimir GăitanJoanna PacułaSergiu Nicolaescu și Sebastian Papaiani.

Citiți și: Spectacol de mare clasă!

Filmul este alcătuit din două părți: partea I (“Ultima noapte de dragoste”) are 47 de minute, iar partea a II-a (“Întîia noapte de război”), 53 de minute.

„Ecaterina Teodoroiu”  este un film regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Mihai Opriș și Vasile Chiriță. În rolurile principale: Stela FurcoviciIon LupuMihai MereuțăIon CaramitruAmza Pellea și Ilarion Ciobanu.

Filmul relatează participarea tinerei eroine Ecaterina Teodoroiu (1894-1917) ca voluntar în luptele din Primul Război Mondial.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Argeș și este finanțat de Ministerul Culturii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90