930×122 CAPRA 5

cinema bucurești

„LITTLE JOE” ȘI „POARTA ALBĂ”, FILMELE ACESTUI WEEKEND LA CINEMATOGRAFUL „BUCUREȘTI”

Cinematograful de artă „București” s-a redeschis publicului din weekendul trecut. Reamintim că organizarea și desfășurarea activității cinematografelor este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a sălii, locurile fiind marcate. Pe durata filmului, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Citiți și: Film în premieră, inspirat din fapte reale, la Cinematograful „București”

Așadar, sâmbătă, 12 septembrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Little Joe”. Regia îi aparține Jessicăi Hausner, în rolurile principale jucând Emily Beecham, Kerry Fox și Ben Whishaw.

Filmul prezintă povestea pe care o are Alice, o mamă singură și foarte dedicată, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul. Deși politica internă a companiei o interzice, Alice își ia acasă un exemplar și i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Însă pe măsură ce floarea lor crește, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint.

Citiți și: Filarmonica Pitești, concert caritabil pentru fiica unei profesoare UPIT care luptă cu cancerul

 

Prețul unui bilet la „Little Joe” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 septembrie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București”, filmul românesc „Poarta Albă”. Regia îi aparține lui Nicolae Mărgineanu, în rolurile principale jucând Cristian Bota, Sergiu Bucur și Mădălina Craiu.

În film, Adrian și Ninel se numără printre deținuții înghesuiți în vagoanele de marfă care tocmai au sosit într-unul din lagărele de muncă zilnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. În lagăr, periplul lor este dramatic. Printre cei condamnați alături de ei se găsesc profesori, avocați, poeți, filosofi, țărani, artiști și oameni de știință. Cu toții își dau seama treptat că munca forțată la Canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre și Marea Neagră, ci crearea unui loc al suferinței organizate unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminați. Filmul este inspirat din cartea „Vărul Alexandru”, de Adrian Oprescu.

 

Prețul unui bilet la „Poarta Albă” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

 

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache