EcoMoto 930×122

dieta

MĂNÂNCĂ CU CAPUL PE UMERI!

Vreau să îţi explic de ce ajungem să ne mirăm că nu reuşim să slăbim cele 5 kg amărâte pe care ni le-am propus ca obiectiv încă de la începutul anului.

Citiți și: CUM SLĂBEŞTI FĂRĂ SĂ TE ÎNGRAŞI ÎNAPOI

În primul rând vreau să ai în vedere următorul lucru: știi foarte bine că tot ceea ce mănânci în plus şi nu arzi se depune. Ăsta este principalul motiv pentru care ne îngrăşăm! Dacă ai nota de-a lungul întregii zile TOT ceea ce mănânci, te-ai îngrozi când ai realiza câtă mâncare consumi fără ca măcar să-ţi fie foame. Ajungem la urmă să ne enervăm de-a dreptul că n-am reuşit să slăbim şi să dăm jos kilogramele în plus. Dar, oare, cine e de vină? Este logic că ajungi să consumi multe calorii inutile din cauza faptului că mănânci mai mult decât arzi, mai ales dacă ai şi o viaţă sedentară şi nu faci mai deloc mişcare. Şi de aici derivă caloriile în plus şi apoi kilogramele în plus, iar mai la urmă – frustrările, regretele şi dezamăgirile. Hai să vedem ce e de făcut în primul și în primul rând.

1.Atunci când te aşezi la masă, doar mănânci și atât! Fii cât mai prezentă în viaţă, ăsta e secretul! Nu visa aiurea și nu trăi în trecut gândindu-te la ce-a fost şi nici în viitor gândindu-te la ce va fi. Trăieşte chiar acum! Conştientizează că eşti la masă, că trebuie să te hrăneşti şi apoi vezi tu ce mai faci. În momentul în care mănânci nici nu stai pe laptop, nici nu vorbeşti la telefon și nici nu dai mesaje, ci doar mănânci! Nimic nu trebuie să îţi distragă atenţia. Trebuie să fii tu cu mâncarea în faţă şi atât.

Citiți și: SLĂBEŞTE REPEDE ŞI SĂNĂTOS! (VIDEO)

2.Nu te aşeza niciodată la masă când eşti supărată, nervoasă sau deprimată! Ştii cum e să te enervezi pe cineva, să clocotești de furie şi să îţi vină să te „arunci” pe un kg de îngheţată sau ciocolată. Când eşti într-o astfel de stare, stai cât mai departe de tot ce înseamnă mâncare, pentru că altfel riști să devorezi tot din calea ta. Linişteşte-te, ia-ţi puţin timp şi petrece-l singură, până simţi că s-au mai calmat apele. Dacă te apuci şi mănânci atunci când eşti supărată, tristă sau nervoasă, nu faci altceva decât să te distrugi de-a binelea. Bagi în ţine calorii inutile, iar corpul tău trebuie să stea să digere o mâncare de care nici măcar nu are nevoie. Pentru ce?

3.Fii recunoscătoare şi adoptă o atitudine de pace şi calm! E foarte important să încerci să fii recunoscătoare atunci când te aşezi la masă. Gândeşte-te că poate mulţi oameni nu au mâncarea pe care tu o ai în farfurie, deci merită să apreciezi ceea ce ai. Ar putea semăna puţin cu tehnica budistă, însă nu e chiar meditaţie şi rugăciune. E pur şi simplu o modalitate prin care să reuşeşti să îţi păstrezi starea interioară de calm şi de bine, astfel încât să poţi mânca liniştită, conştientă şi nu mai mult decât ai nevoie. Eu am încercat-o şi funcţionează întotdeauna. Pentru mai multe sfaturi de sănătate, frumuseţe şi îngrijire, intră pe www.siluetamea.ro! (Foto: Northfoto)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3