930 x122 grota rece

cereala

SE GĂTEȘTE RAPID, E GUSTOASĂ ȘI UȘOR DE DIGERAT!

2013 a fost anul internaţional quinoa. Dacă până acum nu ai încercat o reţetă pe bază de quinoa, iată 6 motive care te-ar putea convinge să o faci!

Citiți și: CUM SLĂBEŞTI FĂRĂ SĂ TE ÎNGRAŞI ÎNAPOI

1. Quinoa mai este numită şi proteina completă. Conţine aminoacizi estențiali pentru organism, care pot fi asimilaţi doar din mâncare. 2. Este eficientă în diete, deoarece are un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi colesterol. 3. Poate fi consumată şi de cei cu probleme de intoleranţă la gluten. 4. Se spune că sunt peste 100 de tipuri de quinoa, deşi cea mai comună este quinoa albă. Se mai găsesc în comerţ şi quinoa roşie şi neagră. 5. Se găteşte foarte uşor. Poţi fierbe quinoa în mai puţin de 20 de minute! 6. Se poate consuma dimineaţa (sub formă de budincă cu fructe proaspete), la prânz (cu legume) sau seara (ca o garnitură la peştele pregătit la cuptor). Quinoa se pregăteşte rapid, este gustoasă şi uşor de digerat. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când o gătești:

-înainte de preparare boabele trebuie spălate foarte bine

Citiți și: SLĂBEŞTE REPEDE ŞI SĂNĂTOS! (VIDEO)

-la o cană de quinoa se pun două căni de apă

-fierte, boabele de quinoa cresc de aproape patru ori

-după fierbere poate fi folosită în salate sau ca garnitură pentru pește ori pui.

Quinoa este o cereală originară din America de Sud. Boabele mici, relativ rotunde, sunt foarte hrănitoare şi sănătoase și ușor de digerat. Este bogată în proteine, fibre, fosfor, magneziu și fier. Ținând cont de faptul că este o excelentă sursă de calciu, reprezintă un ingredient des folosit în regimul vegan sau de cei care au intoleranță la lactoză. Nu conține gluten. (Foto: veganlife.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90