EcoMoto 930×122

autism

Tratamentul pentru autism, decontat!

Casele de asigurari de sanatate vor deconta, in premiera, atat serviciile specializate de depistare activa precoce a tulburarilor din spectrul autist si a celor de sanatate mintala asociate, cat si tratamentul medicamentos necesar, conform unui ordin elaborat de Ministerul Sanatatii.

Ordinul, aflat in dezbatere publica, reglementeaza serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.

Depistarea activa precoce se va efectua tuturor copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani  si se va realiza pe baza unui chestionar tip screening, care va fi aplicat de catre medicul de familie sau de catre cel pediatru la care este inregistrat copilul, in cadrul evaluarilor periodice efectuate la 12, 18, 24, 36 de luni, se arata in proiectul de act normativ.

In urma acestor evaluari, cazurile suspectate vor fi trimise medicului specialist, care va stabili diagnosticul medical (psihiatric). Recomandarea planului terapeutic si monitorizarea tratamentului si a evolutiei vor fi efectuate de medicul specialist

Costurile evaluarilor vor fi punctate si finantate de catre casele de asigurari de sanatate, conform contractului existent intre acestea si medicul de familie sau, dupa caz, medic pediatru.

Tratamentul medicamentos va fi recomandat si monitorizat de medicul specialist. Costurile acestuia vor fi suportate, de asemenea, de casa de asigurari de sanatate de care apartine pacientul, conform legislatiei in vigoare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3