NOR CURIER 930X122

copii

O NOAPTE GRATIS LA MUZEUL JUDEȚEAN

Muzeul Judeţean din Pitești îşi va deschide porţile în seara zilei de sâmbătă, 16 mai, cu prilejul Nopţii Muzeului Argeşean. Programul de vizitare, cu intrare gratuită, va fi între orele 19 și 1.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Vor putea fi vizitate secțiile de Știinţe ale Naturii și de Istorie, cabinetul Numismatic şi Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

De asemenea, Noaptea Muzeului Argeşean va însemna și un program cultural-educativ, constând în ateliere pentru copii şi părinţi şi un spectacol muzical, încheiat cu focuri de artificii.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Astfel, timp de două ore, începând de la ora 19, copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani vor avea prilejul de a-şi dezvolta creativitatea, de a-şi exprima talentul artistic şi de a descoperi noi modalităţi de distracţie prin participarea la cele 3 ateliere de creaţie organizate simultan: atelierul „Păpuși pe degete” (în cadrul căruia copiii vor decupa, colora și lipi păpuși pentru degete), atelierul de pictură pe sticlă și atelierul de confecţionare „Cutia dorințelor”.

În plus, în cadrul atelierului de comunicare relațională „Copilul meu are un milion de dorințe. Ce mă fac?!” părinții vor învăța să distingă între nevoile și dorințele copiilor.

Muzeul se va deschide în sunetele muzicii de fanfară și cu animație făcută de majorete, programul fiind pregătit de elevi ai Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Pe scena amenajată în curte se va desfășura un spectacol cu muzică populară, muzică de estradă, clasică și veche românească. Își vor da concursul Fanfara Militară „Argeșul”, Orchestra Liceului de Artă „Dinu Lipatti”, solistul de muzică populară Eusebiu David (solist vocal al ansamblului „Doina Bascovului”) și formația „Trei Parale”.

Artiștii de la „Trei Parale” vor readuce în atenția publicului piese muzicale vechi românești, inspirate din perioada pre și post pașoptistă, cu instrumente tradiționale: cobză, fluier, vioară și violoncel.

Spectacolul se va încheia, la ora 22:30, cu un foc de artificii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3